Ίσως, άραγε, μόνο γι απόψε

Θα μπορούσα να αφήσω τον εαυτό μου να σε ερωτευτεί. Το ξέρω. Θα ξεκινούσα μία περίοδο πεταλούδων, ανησυχιών, αγωνιών, ομορφιάς, ζωντάνιας. Έπειτα, θα ονειροπολούσα, θα ξεχνιόμουν, θα γελούσα σε απροσδόκητες στιγμές, θα δημιουργούσα ποιήματα, θα σιγοσφύριζα μελαγχολικές μελωδίες. Τέλος, θα σε ήθελα...πολύ, σαν ηφαίστειο που ξυπνά και κάθε τυχαίο άγγιγμα θα ηλέκτριζε όλο μου το είναι.
Ίσως θα τα έκανα όλα αυτά και εσύ θα μ αγκάλιαζες, ξεκινώντας έτσι μία τρελή και απρόβλεπτη  περιπέτεια. Φοβάμαι, όμως, πως δε θα ανταποκριθείς και θα πέσω στο κενό. Πάλι.
Ίσως πάλι και όχι. Νιώθω την ανάγκη για έρωτα να με καταβάλει, να με καίει σε μία άσβεστη φωτιά.
Ίσως θα αφήσω τον κυνισμό μου να επικρατήσει και θα διώξω όποια ιδέα συναισθήματος μακριά, πριν να είναι αργά.
Μπορεί κάποια μέρα να ανέβεις στο πολύχρωμο τραίνο και να γίνουμε συνοδοιπόροι, συνεργοί στην περιπέτεια. Θα μαγευτείς από το σπινθηροβόλο πνεύμα μου, απ την ακούραστη διάθεση μου, απ την αλλόκοτη ουσία που δίνω στα μικρά πράγματα, απ την ξεχωριστή γλυκιά φιλοσοφία μου, απ την ακούραστη και παθιασμένη δύναμη που βάζω στην αγάπη, απ την εκνευριστικά αθεράπευτη-πασπαλισμένη με ρεαλισμό-αισιοδοξία μου και απ τον τρόπο που κρύβω το ρομαντισμό μου. Θα με ερωτευτείς. Το ξέρω. Ίσως, όμως, θα ναι πια αργά. Ίσως δε θα έχεις ποτέ την ευκαιρία επειδή θα κατέβηκες πολύ νωρίς απ το βαγόνι.
Θα μπορούσα να σε ερωτευτώ. Όμως, μάλλον δε θα το κάνω.
Ίσως...


Αφιερωμένο στην ελευθερία του έρωτα που σε κλείνει στη χειρότερη φυλακή.
 



9 comments:

  1. Ginnaki μου..ζωγράφισες συναισθήματα πάθους σέναν ερωτικό καμβά με αυτή σου την ανάρτηση..συχνές εναλλαγές σκέψεων με ένα θεαματικό φινάλε..εξαιρετική γραφή που με συναρπάζει όσες φορές σε διαβάζω..φιλάκια άπειρα κοριτσάκι μου..Καληνύχτα καραμελένια..

  1. Ξέχασα να σου πω...το just for tonight απίστευτο κομμάτι!!

  1. Ginny said...:

    Ωωωωωωωωω(πρώτη αντίδραση!)
    Καλησπέρα Κέιτ,
    Σε υπερευχαριστώ για τα υπέροχα και συγκινητικά σου λόγια! Θα απαντήσω Likewise! ;) Χαίρομαι όταν εκτιμάται και η μουσική μου επιλογή!
    Σε καραμελοκαληνυχτίζω εξίσου!

  1. Anonymous said...:

    Αν.. αν ο ανθρωπος μπορουσε αραγε να κανει αυτον τον διάλογο μεσα του και να "αποφασισει " ποτε θα αφεθει η οχι....Αν... αν μπορουσαμε να κανουμε αυτην , την πιο όμορφη επιλογη! τι θα γινόταν? θα επιλεγαμε το σωστό? η θα καιγομασταν στο ίδιο μας το θέλω? μαγικά γραμμένο! δίνεις εικόνες σε τυφλά συναισθήματα! ξαδελφίστικα φιλιά!

  1. Ginny said...:

    Από τις πρώτες λέξεις είχα αυτήν την αίσθηση...! :)
    Σε ευχαριστώ εξαδέλφη! Πάντα να επιλέγουμε σωστά!

  1. Όλα θα ήταν πολύ εύκολα αν μπορούσαμε να πούμε σε ένα συναίσθημα φύγε και να το κάνει ( μεταξύ μας θα ήθελα και με τον ύπνο να μπορούσα να το κάνω ) αλλά δε γίνεται! Έτσι μένει να περνάμε κάθε φορά όλη τη διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας.
    Καλό Σαββατοκύριακο συνάδερφε.

  1. Συνέχεια των τρένων, λοπόν! Είπαμε, τα μεγάλα ιστολόγια συναντιούνται!
    Κι αν είχα μείνει μια μέρα παραπάνω στο τρένο; κι αν είχα κατέβει νωρίτερα; Κι αν με είχε ακολουθήσει ως το μπαρ; κι αν δεν είχε πηδήξει από το τρένο, όταν του του είπα "τonight i'll give myself to you";
    Είναι τόσο δύσκολο να αποφασίσεις να γίνεις συνεργός στην περιπέτεια! Να πείσεις τον ευατό σου να καεί και να πετάξει τις στάχτες από το παράθυρο του τρένου... και να πάρει το επόμενο δρομολόγιο για μια νύχτα...
    Μάλλον φλυάρησα... Ένα όμορφο Σ/Κ!

  1. Ginny said...:

    Αγαπημένη Πένα,
    Ελπίζω κάποια στιγμή να αποκτήσουμε όλοι τη μαγική ιδιότητα του να σε παίρνει αμέσως ο ύπνος όταν π'εφτεις στο κρεβάτι!! Νυστάζω βασικά.
    Τα φιλιά μου!

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Γυναίκα των ιστολογίων!
    Καθόλου φλυαρία! Απολαμβάνω τα λόγια σου! :)
    Ελπίζω τις περισσότερες φορές που μας δίνεται η δυνατότητα να κατεβούμε απ το τραίνο, να επιλέγουμε πάντα τον καλύτερο σταθμό!
    Τα φιλιά μου!

Post a Comment

A snowflake just fell!

Recent Posts