Damn those Disney movies!

Ρομαντισμός. Πώς θα μπορούσα να τον ορίσω; Εύκολα. Απλά παρακολουθώντας μία παιδική ταινία της Ντίσνευ. Γελάτε φίλτατοι αναγνώστες; Εγώ καθόλου. Θα αναφερθώ σε μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, τους αθεράπευτα ρομαντικούς. Οπότε όσοι διακατέχεστε από κυνικότητα (ή τουλάχιστον νομίζετε ότι δεν σας αφορά ο ρομαντισμός, κάτι που με κάνει και γελώ!) καλύτερα θα ήταν να σταματήσετε το διάβασμα εδώ.
Η μαγεία της Ντίσνευ. Βοηθός και παιδευτική μέθοδος; Σίγουρα. Τώρα αν είναι για καλό ας αποφασίσουμε μετά το τέλος αυτής της ανάρτησης. Μεγαλώνοντας με ταινίες όπως η Ωραία Κοιμωμένη, η Σταχτοπούτα, η Πεντάμορφη και το Τέρας, ο Αλαντίν, η Μικρή Γοργόνα, η Ποκαχόντας (ω, ναι, μπορώ να αναφερθώ σε πολλές ακόμη πιστέψτε με!) σχημάτισα μία συγκεκριμένη εικόνα για τον έρωτα, την αγάπη, ακόμη και τη ζωή. Γενικώς εξελίχθηκα ως άκρως και αμετάλλακτα ρομαντική, πιο ρομαντική δε γίνεται πιστέψτε με. Αγαπητή αναγνώστες, έχω να δηλώσω ότι αυτές οι ταινίες με κατέστρεψαν.
Ούσα κοπέλα που ψοφάει για ρομαντισμό, έχω δημιουργήσει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Ας αναφέρουμε μερικά παραδείγματα: τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο, βόλτες γύρω από τον κόσμο με ένα μαγικό χαλί, ένα ρομαντικό δείπνο στο δάσος ενώ τραγουδώ με τα πουλάκια(και τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο, ο οποίος έχει υπέροχη φωνή), να χορεύω με τον πρίγκιπα στο φεγγαρόφως, να πάμε για ρομαντική βαρκάδα(όπου επίσης πέφτει τραγούδι), να αγαπιόμαστε με τον πρίγκιπα ακόμη κι αν είμαστε χίλια μίλια μακριά, την αληθινή στην πιο καθαρή και αγνή μορφή της αγάπη!
Μιλήστε ειλικρινά, η μόνη σκέψη που τριγυρνοούσε στο μυαλό σας ενώ τα διαβάζατε όλα αυτά ήταν "Κλισέ, κλισέ, κλισέ". Φίλτατοι αναγνώστες, όσο κοινότοπα κι αν ακούγονται, εγώ αυτά έχω στο μυαλό μου ως αληθινό έρωτα και ρομαντισμό. Απαντήστε μου λοιπόν, πόσο μπορεί να σε καταστρέψει μία βιομηχανία ταινιών; Όχι, βέβαια, για το λόγο που φαντάζεστε. Λατρεύω αυτά τα όμορφα όνειρα και δε θα τα άλλαζα με τίποτα, διότι με αυτά μεγάλωσα και σε αυτά οφείλεται ολόκληρος ο ψυχικός μου κόσμος. Όμως ας θέσουμε ένα ερώτημα ζωτικής σημασίας: Πώς θα βρω άντρα που να πληρεί όλες αυτές τις προυποθέσεις; Όχι, αγαπητοί αναγνώστες, δεν αστειεύομαι. Πώς μπορείς να βρεις κάτι που να αγγίζει το τέλειο; Με τις απαιτήσεις που έχω δημιουργσεί για τον έρωτα τίποτα δεν φαίνεται να είναι αρκετό.
Σας θερμοπαρακαλώ, μη μου προσάπτετε κατηγορίες. Δε φταίω εγώ. Μοναδικός υπαίτιος όπως είπα είναι οι ταινίες της Ντίσνευ. Άντε τώρα να βρεις τον εκλεκτό της καρδιάς σου αν δε σου τραγουδά κάθε βράδυ, αν δε σε πηγαίνει βαρκάδα, αν δε σου λέει ότι σε σκέφτεται κάθε φορά που κοιτά τη σελήνη και αν δε σε σώσει από τον κακό δράκο.
Ομολογώ ότι τώρα που τα διάβασα κι εγώ είπα "Τι ξενέρωτη που είσια κοπέλα μου!" Όμως αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι δεν είμαι ξενέρωτη, αλλά ρομαντική. Τουλάχιστον ρομαντική με βάση της χαρωπές, ρομαντικές και χαπιεντικές ταινίες της Ντίσνευ. Εντάξει, ίσως να υπερέβαλα λίγο, αλλά όλα αυτά καταβάθος είναι χαραγμένα στο μυαλό σου ακόμη κι αν τα προσμένεις με κάπως ηπιότερες μορφές.
Άντε τώρα να κατέβεις από το όνειρο. Φίλοι ρομαντικοί, σας ικετεύω, πείτε μου ότι συμπάσχετε! Ειλικρινά ελπίζω ότι δεν τραβώ μόνη μου αυτό το γολγοθά!

Αφιερωμένο, όπως καταλαβαίνετε, σε όλους τους αθεράπευτα ρομαντικούς!
Ας απολαύσουμε μερικά κλασσικά love stories της Ντίσνευ!





16 comments:

  1. Εγώ συμφωνώ απολύτως μαζί σου, είμαι αθεράπευτα ρομαντικός όπως ξέρεις. Οπότε μιας και δεν είμαι μοναδικός σίγουρα υπάρχουν και άλλοι άρα μην ανησυχείς μόνο μόνη δεν είσαι. Όσο για την αληθινή αγάπη ακόμα και από μακριά; Για χίλια μίλια δεν ξέρω αλλά 445 χιλιόμετρα σίγουρα γίνεται.
    Την καληνύχτα μου, φίλη μου.

  1. Art. said...:

    Κι εγώ μεγάλωσα -κυριολεκτικά- με αυτές τις ταινίες, μα δεν μπορώ να πω ότι καθόρισαν αποκλειστικά αυτές την εξέλιξη του χαρακτήρα μου σε "αθεράπευτα ρομαντικό". Μάλιστα, όσο και να τις λάτρευα και να τις έβλεπα (και ξαναέβλεπα) τότε, ορισμένες τις αγάπησα πραγματικά πολύ πρόσφατα. Και ακόμα τις λατρεύω.
    Ποτέ δεν περίμενα τον "πρίγκιπα με το άσπρο άλογο"... Μπορώ να πω ότι τα "πρότυπα" που δημιούργησα για μια μικρή περίοδο προήλθαν από τα άρλεκιν :3 και δεν κράτησαν για πολύ...

    Δεν νομίζω να φταίνε οι ταινίες. Και ο ρομαντισμός πιστεύω είναι κάτι παραπάνω από αναληθείς προσδοκίες...

    Καλησπέρα!

  1. Ginny said...:

    Πες τα γλυκέ μου, πες τα! Ε καλά δεν αμφέβαλλα ότι θα είχα από εσένα το πρώτο σχόλιο! Εγώ βέβαια δεν πιστεύω στο "αγάπη από απόσταση", τουλάχιστον όχι στο σχέση από απόσταση. Όμως τι είναι 445; Μία αεροπορική πτήση μακριά!;)
    Φιλιά πολλά γλυκέ μου!
    Όνειρα γλυκά και ρομαντικά!

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Art!
    Πιστεύω ότι είναι λίγοι οι άνθρωποι που δεν έχουν μαγευτεί από τη μαγεία της Ντίσνευ! Αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες!;)
    Κοίτα ούτε κι εγώ περιμένω τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο. Ίσα ίσα, θα προτιμούσα έναν άνθρωπο που θα έδειχνε την αγάπη του με απλούς αλλά ουσιώδης τρόπους. Ακόμη όμως κι αυτό σπανίζει. Όμως, έχει εμφυτευτεί στο μυαλό μου η ιδέα της αιώνιας και παντοτινής αγάπης. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο αποθαρρύνομαι από τις σχέσεις τις εποχής μας.
    Ο ρομαντισμός κρύβεται στα πιο απλά και καθημερινά πράγματα, στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, στις γειτονιές μας. Απλά πιστεύω ότι όλες αυτές οι ταινίες δημιουργούν μία ουτοπική κατάσταση όπου όλα εξελίσσονται όμορφα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    Χαίρομαι να βλέπω ότι υπάρχουν ρομαντικοί εκεί έξω!;)
    Φιλιά πολλά!

  1. Fleur said...:

    ΑΓΑΠΑΩΩΩ ντισνευ<333

    Πιστευω οτι αν ψαξουμε καλα ακομα υπαρχουν ρομαντικες ψυχες.Ωστοσο δεν πρεπει να περιοριζομαστε στο δειγμα υπεροχου αντρα που μας προβαλουν οι παιδικες ταινιες.Εξαλλου δεν παυουν να ειναι αυτο μονο.Παιδικες που απευθυνονται σε παιδια.
    Γι'αυτο εμεις ως πιο μεγαλα και ωριμα ατομα(λεμε τωρα :P) με κριτικη σκεψη υποτιθεται οτι ξερουμε να κρινουμε κατα ποσο τετοιες ταινιες ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.
    Εγω πιστευω οτι εχουν και μια δοση αληθειας αλλα και μια δοση ψεματος.

    Αυτα.
    Καλο βραδυ ευχομαι.:)

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Fleur!
    Πόσο χαίρομαι να βλέπω φανς της Ντίσνευ!!!:)
    Κι εγώ το πιστεύω αλλά...πού να ψάξω;;;:P
    Προφανώς, διότι εμείς οι ''μεγάλοι'' έχουμε και κάποια ''ωριμότητα".
    Εγώ όμως δεν καταλαβαίνω, καθώς και η art σε αυτό εστίασε, γιατί επικεντρωθήκατε στον πρίγκιπα με το άλογο. Οκ, δε λέω, υπάρχουν πολλοί που θα τον περιμένουν αιώνια. Όμως το έτοιμο δεν είναι ποτέ και καλό.
    Εγώ ήθελα να τονίσω την ανάγκη για ρομαντισμό και το ότι εκείνοι που έχουν μεγαλώσει με τη Ντίσνευ αποζητούν με μεγαλύτερο πάθος.
    Σε ευχαριστώ για το πέρασμα Fleur! Χαίρομαι να βλέπω ονειροπαρμένους!
    Καληνύχτα Fleur!;)

  1. http://www.youtube.com/watch?v=tecZ-JAd2qw&feature=related


    καλημέρα

    :)

  1. Αγαπάω Ντίσνεϋ, αλλά ρομαντική δεν πιστεύω να είμαι.. Δε μου βγαίνει. :|
    Καλά, τον πρίγκιπα με το χαλί, με τη βαρκάδα και -φυσικά!- με το άλογο, τον είχα κολλητό μέχρι τα 5 μου... Χαχαχα...
    Πάντως ακόμα τις βλέπω τις ταινίες και όταν έχω χρόνο διαβάζω και τα βιβλία :)
    Μου λείπουν οι παλιές καλές ταινίες Ντίσνεϋ... Αυτά που βγάζουν τώρα είναι πολύ χάλια. :/

  1. Poisonous said...:

    Συμφωνώ με την Dream girl, οι τωρινές ταινίες είναι άθλιες σε σχέση με τις παλιές. -.-

    Ginny, δεν θα σου πώ ότι συμπάσχω, γιατί πολύ απλά δεν είμαι ρομαντική. :Ρ Μπορεί να έχω και εγώ στο νού μου το πρότυπο του τέλειου, αλλά δε είναι τόσο τραβηγμένο. :Ρ Και δεν νομίζω και να υπάρχει κάπου. Μου άρεσαν πολύ αυτές οι ταινίες, αλλά καθώς μεγάλωνα κατάλαβα ότι είναι απλά παραμύθια, τα τέλη τους προβλέψιμα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εξακολουθούν να μου αρέσουν, αλλά είμαι περισσότερο συνειδητοποιημένη..
    Τα βιντεάκια που έβαλες είναι τέλεια. <3

    Παρ'όλα αυτά.. Ας το παραδεχτούμε. Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες. :)

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Ναύτη!
    Μέσα στο μυαλό μου είσαι!:)
    Φιλιά πολλά!

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Dream Girl!
    Εσύ, με το τόσο ταιριαστό όνομα περίμενα να με καταλάβεις. Συνήθως οι ονειροπαρμένοι είναι και ρομαντικοί!
    Κολλητό ε;;; Δεν τον γνώριζες και σε μένα;; :P Αν και για να πω την αλήθεια δε νομίζω να ταιριάζαμε. Θα τον έβρισκα πολύ σνομπ!P
    Κι εγώ τις έχω επιθυμήσει. Αφού μία στο τόσο βάζω και βλέπω! Αν και η πριγκίπισσα και ο βάτραχος ήταν πάρα πολύ καλή παραγωγή και θύμιζε κλασσική Ντίσνευ! Όμως δοκίμασε να μπεις στο disney channel και θα σου βγουν τα μάτια από τις αηδίες!
    Σε ευχαριστώ για το πέρασμα φίλη μου!
    Φιλιά πολλά!

  1. Ginny said...:

    Αγαπητή Poisunous δενξέρω αν είχες κι εσύ την τύχη να παρακολουθήσεις το κανάλι της Ντίσνευ. Αν όχι, σε συμβουλεύω να μην το κάνεις!
    Συμφωνώ πάντως. Δε νομίζω ότι υπάρχει το τέλειο. Τουλάχιστον όχι το αντικειμενικό και γενικό τέλειο. Ο καθένας σχηματίζει μία διαφορετική εικόνα για το ιδανικό, που ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι, στα μάτια του φαίνεται υπέροχο!
    Δεν έχεις δίκιο. Δε νομίζω να μπορούσες το τέλος όταν ήσουν 5 χρονών και τώρα βέβαια δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις προβλέψιμο διότι το έχεις ήδη δει. Οι νεότερες ταινίες είναι προβλέψιμες. Εκείνα ήταν τα πρωτότυπα. Όσο για τη σχέση με την πραγματικότητα, αυτό εξαρτάται από το τι κοιτάς! Δεν είναι η Ντίσνευ που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα που δυστυχώς δεν έχει σχέση με τη Ντίσνευ!:P
    Σε ευχαριστώ για το πέρασμα!
    Φιλιά πολλά!

    P.S. Πολύ δύσκολος! Για κάθε είδος πρίγκιπα...!

  1. εγώ τυχαίνει να είμαι από τους λίγους αυτούς ανθρώπους που δεν έχουν μαγευτεί από τη μαγεία της ντίσνεϋ.
    δεν θέλω να στο χαλάσω...απλά ελπίζω να τα πιστεύεις αυτά και σε μερικά χρονάκια:)

    πάντως όλους μας κάποιες ταινίες μας κατέστρεψαν.

  1. Ginny said...:

    Ρομαντική γεννήθηκα, ρομαντική θα να πεθάνω!:P
    Αldo και μόνο που διάβασες αυτήν την ανάρτηση εγώ σου δίνω συγχαρητήρια!
    Σου λέω καταστροφή! Και δε μιλάμε μόνο για τη Ντίσνευ βέβαια!
    Σε ευχαριστώ για το πέρασμα!:)
    Καληνύχτα!

  1. Πέρασμα μου για να μάθω νεα σου και να ευχηθώ καλή εβδομάδα για όλους μας.
    Δεν ξερω τι να πρωτοδιαλλεξω.Αγαπημενη η Ντισνευ!!!!!!!!

  1. Ginny said...:

    Oι ευχές πάντα δεκτές, το έχουμε πει!! :)
    Αγαπημένη η Ντίσνευ!!!!:D
    Καλή εβδομάδα Σκρουντζάκο!

Post a Comment

A snowflake just fell!

Recent Posts