Είναι μεγαλοδύναμος ο αργιλές, φίλε Δαυίδ

Ώρες ώρες νιώθω πως με καταλαβαίνουν μόνο οι διαδικτυακοί, ιστολογιακοί φίλοι μου. Με χαροποιούν πραγματικά οι απαντήσεις, οι συμβουλές και οι ευχές σας. Ορισμένοι μου φέρνουν δάκρυα συγκίνησης στα μάτια. Είναι δάκρυα περηφάνιας. Περηφάνια που έχω επιλέξει τόσο μαγικούς ανθρώπους να μοιράζομαι τις σκέψεις, τις ανασφάλειες, τις αδυναμίες και τα συναισθήματά μου.
Όμως, έχεις ντέρτια, τέλος.- Θέλεις κάποιον δικό σου να σε καταλάβει. Όχι απαραίτητα να σε παρηγορήσει, απλά να είναι εκεί τη στιγμή των δυσκολιών σου,. Αυτό για μένα, που είμαι πολύ ψωροπερήφανος και κλειστός άνθρωπος, ακόμη και με τους ανθρώπους που θεωρώ σιαμαίους, είναι κάτι σχεδόν απίθανο. Η σχέση που γεννάται, όμως, σε αυτήν την απρόσωπη και ευάλωτη φάση της ζωής μου...ω, Θεέ μου, μεγαλοδύναμος ας είσαι, ώστε να ανάψω μια λαμπάδα στο μπόι των νυχτερινών μου συντέκνων.
Θα μπορούσα αυτή τη νύχτα να εμπνευστώ μια ανάρτηση, ένα κείμενο, μια ιστορία από τα συμπαρομαρτούντα των σημερινών γεγονότων. Δε θα το κάνω. Νιώθω πως ό,τι μου φέρνει κρίση και ζεστό νερό στις άκρες των ματιών μου, όχι ότι δεν είναι άξιο απαθανάτισης, αλλά τώρα με αδειάζει. Είναι η αφορμή και όχι αυτό που θα μείνει. Η μοναξιά, ο πόνος, η σκέψη και το ντουμάνι του αργιλέ μοιράζονται καλύτερα με τους δικούς σου ανθρώπους. Γιατί όταν φουντώσει ο αργιλές, πρέπει ο Θεός να στείλει τους αγγέλους για να με νανουρίσουν. Οι άγγελοι της στιγμής, επουράνιοι, από μηχανής και πάντα την ώρα που πρέπει, εμφανίζονται για να φουντώσουν τον καπνό στα χείλη και να σου υπενθυμίσουν ότι η ατελείωτη πώρωση, το δόσιμο, το πάθος και η ταύτιση έρχονται με την καλή παρέα.
Θεέ μου μεγαλοδύναμε
που `σαι ψηλά εκεί απάνω
ρίξε λιγάκι τουμπεκί,
Θεούλη μου
στον αργιλέ μου απάνω

Ανάμεσα στης εκκλησιάς
τις αψηλές καμάρες
ανάβαμε τις λουλαδιές,
Θεούλη μου
σα να `τανε λαμπάδες

Μπρος στον Άγιο Σπυρίδωνα
με τ’ άσπρα του τα γένια
τραβάω μία ντουμανιά,
Θεούλη μου
ξεραίνεται στα γέλια

Κι όταν ανάψει ο αργιλές
κι έρθουμε σε ντουμάνι
στείλε όλους τους αγγέλους σου,
Θεούλη μου
να πουν το νάνι νάνι



Αφιερωμένο στη Ντένια και το Δαυίδ, συνοδοιπόροι στο αίσθημα.


17 comments:

  1. Χτύπησες φλέβα κοριτσάκι μου!Το λατρεύω αυτό το τραγούδι.Σημασία δεν έχει ποιός είναι δίπλα μας και μας καταλαβαίνει.Σημασία έχει ότι είναι κάποιος εκεί.Και είμαστε όλοι τυχεροί που έχουμε κάποιον, αλλά θα προσθέσω πως είναι τυχερός κι εκείνος που μας έχει. :-) Ευαίσθητό μου πλάσμα, ελπίζω να νανουρίστηκες χθες βράδυ!

  1. Ginny said...:

    Σκαντζοχοιρίνα κι εγώ υπεραγαπώ αυτο το κομμάτι, οπότε αναμενόμενο ήταν κάποια στιγμή να εμπνευστώ! Αν δε νιώθουν τυχεροί οι άνθρωποι που μας έχουν στο πλάι τους, κάποια στιγμή θα φανεί. Ίσως αποχωρίσουμε... Η αγάπη, όχι πρέπει, αλλα συνήθως εμφανίζεται αμοιβαία. Διαφορετικά, για μένα είναι κάτι άλλο...! Σε ευχαριστώ για την αναγνωση! Ζητώ να επανέλθεις στην μπλογκοσφαιρα! :)
    Τα φιλιά μου!

  1. Είναι αλλιώς ο δικός άνθρωπος, είναι αλήθεια... πικρή. Ένα βλέμμα του αρκεί να μερώσει τα θηρία που σε απειλούν... Αλλά και ο "ξένος" αποδεικνύεται συχνά σωτήριος...
    Αχ...
    Και πόσο καιρό είχα να ακούσω αυτό το τραγούδι!!! Ένα σωρό θύμησες με παρασέρνουν τώρα...

  1. Τζινάκι μου αγαπημένο μου πλάσμα πόσο με συγκίνησες έτσι όπως άρχισες..να ξέρεις ματάκια μου πως εγώ θεωρώ ευλογία αυτό που έχουμε μέσα απο τα μπλόγκ μας πόσες φορές με έχουν ανακουφίσει τα λόγια κάποιου φίλου..και όχι απαραίτητα στα σχόλιά του στο χώρο μου..σε μια ανάρτηση δική του..εκεί που βγάζει τα εσώψυχά του στο χαρτί..που νομίζω πολλές φορές ότι τα έχω βιώσει κι εγώ όλα αυτά..κι ας μη γνωριζόμαστε στο πρόσωπο..καταλαβαίνουμε όταν κάποιος μας συμαθεί..μας νιώθει..μας συμπαρίσταται..μεγάλο πράγμα στο σκληρό κόσμο που γεννηθήκαμε και ζούμε..αλλά το να περνάς τη ζωή σου με φίλους πιστούς αυτό είναι όντως ευλογημένο..το δόσιμο..η ταύτιση..έτσι όπως τα λες..το τραγούδι μου άρεσε...εξαιρετικό..μελαγχολικό..μέσα απο τη ζωή..σπουδαία ανάρτηση..πάντα όταν έρχομαι εδώ ξέρω ότι θα συναντήσω κάτι μαγικό..που με αγγίζει..που άλλοτε με γαληνεύει..κι άλλοτε με παθιάζει..μπράβο σου κοριτσάκι μου..φιλάκια και αγκαλίτσα..καληνύχτα καραμελένια..

  1. κάτσε γιατί μπήκα στο προφίλ σου και μου ήρθε κεραμίδα..τοποθεσία Dreamland???όποτε έχεις χρόνο μπες στο δικό μου προφίλ..σε περιμένει μία έκπληξη με κάτι που θα δείς επάνω..στο 2ο blog..

  1. Ginny said...:

    Αγαπημένη womaninblogs,
    Σε ευχαριστώ για το πέρασμα. Κι εμένα με γεμίζει όμορφες αναμνήσεις και συναισθήματα αυτό το τραγούδι.
    Τα φιλιά μου!

  1. Ginny said...:

    Κέιτ, θα συμφωνήσω απόλυτα. Είναι αλλιώς, περίεργο και καλό, να μπορείς να μοιραστείς σε τέτοιο βαθμό τις σκέψεις σου με (τυπικά τουλάχιστον) ξένους. Το δέσιμο για μένα ξεπερνά τη σφαίρα του διαδικτυακού. Μακάρι να μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να μαθαίναμε τους ανθρώπους γύρω μας όσο καλά γνωρίζουμε τους ανθρώπους των ιστολογίων. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή ο φόβος των προσωπικών σκέψεων θα εξαφανιστεί και θα μαθαίνουμε ο ένας των άλλων λίγο καλύτερα.
    Τα φιλιά μου!!!

    Υ.Γ. Το είδα! ;)

  1. Ε θα θέλαμε και την ιστορία που μπορεί να εμπνευστείς ξέρεις αλλά αρκούμαστε στα κείμενα μέσα από την καρδιά σου που λατρεύει να ζει έντονα.
    Οι μουσικές επιλογές σου με ξενίζουν μερικές φορές αλλά φταίει μάλλον που γερνάω!

  1. Έχω να πω ,πως πορώθηκα με το ιστολόγιο σου ...έτσι απλά .. ;) Καλό αου Βράδυ !!!!! :)

  1. Ginny said...:

    Γουίλ, νομίζω πως απλά δε σου αρέσουν τα ελληνικά! :P Πολύ κακώς κατά την ταπεινή μου γνώμη, αλλά η τίγρη δεν αλλάζει τις ρίγες της!
    Περίμενε, περίμενε, σύντομα... Θα ανέβει ένα διήγημα...ίσως...δε σου υπόσχομαι τίποτα! :)
    Την αγάπη μου!

  1. Ginny said...:

    Purple Rompishness καλώς ήλθες στο ταπεινό αυτό ιστολόγιο!!! :)
    Χαρά μου να σε έχω! Σε ευχαριστώ για την έκφραση πώρωσης! Ελπίζω να απολαύσεις τις βόλτες σου εδώ!
    Τα φιλιά μου!

  1. sykaki said...:

    http://www.youtube.com/watch?v=mzRskm-J2BI ;)

  1. Ginny said...:

    Merci Sykaki!! :D ;)

  1. (✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫ Mετά απο πολύ καιρό λογω στρατου είπα να μπω στο σπιτικο μου για να σας ευχηθω!!Γιορτες ερχονται και περνω απο το σπιτικό σου να ευχηθω ΚΑΛΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ γεμάτα υγεία-αγάπη - ευτυχια.Οι Αγιες μέρες ας απαλύνουν τον πόνο σε οσους υποφέρουν και ας δώσουν σε όλους μας οτι πιο ανθρώπινο υπάρχει για να νιώσουμε όμορφα!!(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫To κομματι τελειο!!!!!!!!!!

  1. Καλή χρονιά Τζινάκι μου!υγεία,αγάπη,χαρά αισιοδοξία έμπνευση και δημιουργικότητα!!σου στέλνω την αγάπη μου και άπειρα φιλάκια!

  1. Ginny said...:

    Σκρουτζάκο μου σε ευχαριστώ!!!! Ελπίζω σύντομα καλός πολίτης! :) Σου εύχομαι υγεία με το νέο έτος και σύντομη επιστροφή στη μπλογκόσφαιρα! Τα φιλιά μου!

  1. Ginny said...:

    Χρόνια πολλά Κέιτ!!! Σε χιλιοευχαριστώ για τις ευχές σου! Ελπίζω να μας φέρει ό,τι πραγματικά επιθυμούμε η νέα χρονιά!!!
    Φιλάκια και συμπάθεια!! Θα περάσω σύντομα από το ιστολογιάκι σου να δω τι έχασα!!

Post a Comment

A snowflake just fell!

Recent Posts