Τι σημαίνει ένα τρένο;

Άλλο ένα βράδυ. Περίεργη μου φαίνεται αυτή η σιωπή, γνώριμη και εύθυμη. Καιρό είχα να την ακούσω. Ευπρόσδεκτη, όπως πάντα, ήθρε και κάθισε δίπλα μου. Περίεργο βράδυ.
Άραγε τι σημαίνει ένα τρένο; Φεύγει, απομακρύνεται. Το βλέπεις και χάνεται στον ορίζοντα. Αναθεματίζεις τη στιγμή που έφυγε χωρίς να έχεις επιβιβαστεί, που δε σε περίμενε. Στενοχωριέσαι που το έχασες. Όμως στην πραγματικότητα δεν έφυγε για πάντα. Θα ξαναγυρίσει, θα προλάβεις να ανέβεις και να ταξιδέψεις μαζί του. Ακόμη κι αν δεν επιστρέψει, θα έρθει το επόμενο και θα είσαι ευγνώμων που έφτασε και σου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσεις το ταξίδι.
Πόσα λάθη έχω κάνει με οδηγό τα όνειρα; Ίσως κανένα. Το όνειρο είναι αυτό που οδηγεί, που δίνει φτερά, που φέρνει το επόμενο τρένο. Κι αν το ξέχασες πάλι θα το ονειρευτείς. Είναι βαθιά χαραγμένο στο μυαλό, μέσα σου. Τι σημαίνει ένα τρένο; Αναμνήσεις που έφυγαν, μία νέα διαδρομή.
Ψάχνω κάτι καινούριο να πω. Νέα αρχή και νέες λέξεις. Όμως τριγυρνώ συνεχώς στα παλιά. Δεν είναι κακό να θυμάσαι. Η ανάμνηση, το παρελθόν, δημιουργούν το μέλλον. Πρόκειται για έναν αναγκαίο φαύλο κύκλο. Θέλω όμως, πραγματικά θέλω, να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο.
Καλημέρα χαμογελαστό πρόσωπο. Η μέρα φαίνεται τόσο όμορφη μαζί σου. Ξανά, για άλλη μία φορά. Μόνο που τώρα δεν υπάρχει πίεση, δεν υπάρχει ομίχλη. Έχασα τα λόγια μου. Πώς να μιλήσω και πώς να φερθώ; Περίεργο αυτό. Νιώθω μία άγνωστη οικειότητα και αυτό με συνεπαίρνει, με ενθουσιάζει. Χαμογέλα και μη σταματάς. Η ώρα κυλά γλυκά και απλά.
Σιγοτραγουδώ για ένα τρένο από το πουθενά. Σε πήρε κι έφυγες μακριά. Να το όμως που επέστρεψε. Ίσως δεν έφυγε ποτέ, ίσως να ήξερα ότι ήταν εκεί. Τώρα το βλέπω και τραγουδώ. Εγώ ανέβηκα σε ένα βαγόνι μία φορά. Η διαδρομή του δύσκολη, με στροφές, τούνελ και αναταράξεις. Όμως δεν αποβιβάστηκα. Προσπάθησα, ψέμα δε θα πω. Τελικά όμως δε σταμάτησα πουθενά. Κατέβηκα χτες στην τελευταία στάση. Ω, μα δες, κατέβηκες μαζί μου και περιμένουμε παρέα το επόμενο τρένο. Νέα διαδρομή. Δεν ξεχνάμε την παλιά, απλά την αφήνουμε πίσω και προσμένουμε την καινούρια.
Τι να σου πω χαμογελαστό πρόσωπο; Δε βρίσκω λέξεις να εκφράσω τις σκέψεις μου. Απλά χαίρομαι. Είμαι χαρούμενη! Ω, μα τι εξέλιξη κι αυτή. Νιώθω, κλαίω και γελώ. Πόσο χαίρομαι γι αυτό. Άρχισαν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ψέλνω μαζί με φίλους. Τι όμορφη εποχή!
Ψάχνω κάτι καινούριο να πω, να μην το 'χω ξανακούσει ούτε κι εγώ. Χωρίς να καταλαβαίνω γιατί γυρίζω πίσω σε μία όμορφη στιγμή. Δεν ξέρω πώς, αλλά γύρισα. Να μια όμορφη ανάμνηση. Είδες; Θυμήθηκα χαρούμενη στιγμή. Να τι έψαχνα. Βρήκα κάτι, λοιπόν, να σου πω, που είναι πάντα καινούριο κι απλό...

Καλημέρα! Έλα να τραγουδήσουμε παρέα!

Αφιερωμένο στους φίλους μου! Ξεκίνησα με μερικούς ανθρώπους τη διαδρομή. Άλλοι κατέβηκαν και άλλοι ανέβηκαν στο τρένο. Όμως οι φίλοι είναι αυτοί που ήταν μαζί μου στο τέλος της διαδρομής και ξεκινάμε παρέα το νέο ταξίδι!



20 comments:

  1. Estella said...:

    Έμενα οι αποβάθρες με μελαγχολούν... Πάντα με μελαγχολούσαν... Οπότε θα σου χαρίσω ένα άλλο κομμάτι... Σε φιλώ πολύ πολύ γλυκά και εύχομαι να είσαι πάντα έτσι γλυκούλα και χαμογελαστή.... Λατρεύω το blog σου...

    http://www.youtube.com/watch?v=eGwr5UY5hs8

    xoxo... :)

  1. Τι σημαίνει ένα τρένο.. Χμμ...
    Στις σιδηροδρομικές μεταφορές, ένα τραίνο (σύγχρονη γραφή τρένο) αποτελείται από οχήματα τα οποία μεταφέρουν φορτία ή επιβάτες από ένα γεωγραφικό σημείο σε άλλο κινούμενα επάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές (ράγες ή σιδηροτροχιές).
    Χεχε...

    "Και ξυπνώ, κι εχουν φύγει τα τρένα.. Και ρωτώ, μήπως χάνω κι εσένα..."
    Τίποτα δε χάνεις.. Απλά κάνεις καινούριες αρχές.. Με παρέα, η χωρίς.
    Μ'αρέσουν τα τρένα...

    Καλή διαδρομή! :)
    Που ξέρεις, μπορεί κάποια στιγμή να συναντηθούν οι δρόμοι μας..

  1. Άλλο ένα κείμενο που ξεχειλίζει από συναίσθημα και τρυφερότητα. Καλό ταξίδι στη νέα διαδρομή συνάδερφε και κάπου εκεί έξω στα μονοπάτια των κόσμων θα συναντηθούμε.

  1. Anonymous said...:

    και τα 2 τραγουδια που εβαλες τα αγαπω.
    εχεις πολλα ταξιδια να κανεις απλα προσεχε τους συνταξιδιωτες σου.
    ΦΙΛΙΑ

  1. Unknown said...:

    Ginny μου γλυκιά,
    όμορφο κείμενο "επαναπροσδιορισμού" με όλα τα νιάτα σου χυμένα μέσα του.
    Χαμογέλα και πάντα θα βρίσκεις κάτι καινούργιο να πεις.

    Τα φιλιά μου και πολύ "ανανεωτικό" το καινούργιο λουκ σου.

  1. Art. said...:

    Το τρένο για μένα συμβολίζει την μόνη ίσως "σκοτεινή" περίοδο της ζωής μου. Μακάρι να μπορούσα να το δω όπως εσύ. Μα ποτέ δεν ξέρεις αν το τρένο που θα γυρίσει θα είναι το ίδιο ή διαφορετικό. Να σαι καλά που είσαι αισιόδοξη και καλώς σε βρήκα!

  1. είδες πόσο όμορφα βγαίνουν οι διαδρομες όταν έχεις καλη ψυχη;
    νά'σαι καλα Ginny

    καλημέρα σου

  1. Anonymous said...:

    Πολύ όμορφες σκέψεις από μια πολύ όμορφη καρδιά, όπως φαίνεται από τον τρόπο που γράφεις

  1. sykaki said...:

    Και οσοι κατεβηκαν καλο δρομο οσοι ερθουν καλως να ορισουν και ας ειναι ενα τρενο η ζωη δεν μετανοιωνω

  1. Ginny said...:

    Αγαπημένη μου Εστέλλα, ναι, οι αποβάθρες και οι αποχαιρέτησμοι μπορεί κάποιες φορές να φέρνουν μελαγχολία. Το μονοπάτι προς την ευτυχία δεν υπήρξε ποτέ εύκολο. Πάντα χρειάζονταν μικρές θυσίες και ορισμένα αντίο. Όμως αν αγγίξεις έστω και για λίγο την ευτυχία, την έχεις αγγίξει για πάντα.
    Φιλιά πολλά γλυκιά μου!

    P.S. Όταν διάβαζα το σχόλιό σου άκουγα αυτό το συγκεκριμένο τραγούδι!:)

  1. Ginny said...:

    Μικρέ Χείμαρρε σε χιλιοευχαριστώ για τον ορισμό!
    Τόσο καιρό ψάχνω κάποιον απλά να απαντήσει σε αυτήν την απλή ερώτηση!;)
    Σε ευχαριστώ για το πέρασμα! Να έχεις πάντα όμορφες διαδρομές με όμορφους ανθρώπους!

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Γουίλ!
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Πού ξέρεις; Μπορεί κάποια στιγμή να πέσουμε ο ένας πάνω στον άλλο σε κάποια αποβάθρα!;)
    Φιλιά πολλά γλυκιέ μου!

  1. Ginny said...:

    Kαλησπέρα meanan!
    Σε θερμοευχαριστώ για το πέρασμα (και τη συμβουλή). Γι αυτό προσθέτω και τραγούδια, για να τα ακούει ο κόσμος που τα αγαπάει.
    Να 'σαι πάντα καλά!
    Καληνύχτες!

  1. Ginny said...:

    Σε ευχαριστώ Μέγκυ μου! Πάντα, καθώς διαβάζω τα σχόλιά σου, ένα μεγάλο χαμόγελο εμφανίζεται στο πρόσωπό μου! Σε ευχαριστώ για τα καλά (κι ενθαρρυντικά) σου λόγια!
    Φιλιά πολλά!

  1. Ginny said...:

    Καλώς σε βρήκα Art! Μερικές φορές είναι καλό να βλέπουμε και από μία διαφορετική οπτική γωνία. Διαδρομές για άλλους σκοτεινές, για άλλος φωτεινές. Στο τέλος, όλοι στο ίδιο μέρος θα συναντηθούμε.
    Ελπίζω να έχεις μία ευχάριστη διαμονή στο μπλογκ αυτό!

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Ναύτη!
    Δεν ξέρω αν έχω καλή ψυχή. Έχω όμως καθαρούς και ανοιχτούς ορίζοντες. Σε ευχαριστώ για το πέρασμα.
    Φιλιά πολλά!

  1. Ginny said...:

    Έφη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Την καλησπέρα μου!

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Sykaki!
    Στα λόγια μου έρχεσαι! Στη ζωή δεν πρέπει να μετανιώνεις. Μία έχεις άλλωστε.
    Τα φιλιά μου!

  1. Eskli said...:

    Τρένο=ταξίδι. Κάθε ταξίδι (ανεξάρτητα τον προορισμό) έχει να σου δώσει κάτι σημαντικό.

    Υ.Γ.Σε κάλεσα σε ένα παιχνίδι στο 2ο μπλογκ μου...κάνε μια επίσκεψη να δεις...

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Eskli!
    Κι εγώ αυτό πιστεύω, στα λόγια μου έρχεσαι!
    Με χαρά να σε επισκεφτώ!
    Σε ευχαριστώ για το πέρασμα!:)

Post a Comment

A snowflake just fell!

Recent Posts