Diamond Cloud

Βρέχει. Πόσα κομμάτια μου άραγε ξεκινούν με μία στάλα; Η βροχή είναι κάτι καθησυχαστικό, απαλό. Προσδίδει ισσοροποία στη ζωή μου, πάντα το έκανε. Ακουμπισμένη στην άκρη της μπαλκονόπορτάς μου χαζεύω τις λιλιπούτειες σταγόνες καθώς φιλούν τα φύλλα της μηλιάς. Τακ, τακ, τακ, ο ήχος του νερού που πέφτει, άλλοτε με δύναμη και άλλοτε με ευγένεια, στα κάγκελα του μπαλκονιού. Πόσα απογεύματα άραγε έχω σταθεί στο μπαλκόνι αυτό κοιτώντας νωχελικά τη βροχή;

Στρέφω την προσοχή μου στη μουσικούλα που βγαίνει από το κασετόφωνο, χαμένη, απροσδιόριστη, αταίριαστη κι όμως τόσο κατάλληλη. Το κεφάλι μου κινείται ρυθμικά χορεύοντας με τη μελωδία. Κι όμως, δεν επιθυμώ να τραγουδήσω ετούτη τη στιγμή αλλά απλώς να σταθώ. Πόσες φορές έχω την ευκαιρία ή την ψυχολογική ηρεμία ώστε να κάνω κάτι τέτοιο; Λίγες, δυστυχώς...

Δε σκέφτομαι. Προτιμώ να μείνω χαμένη στους ήχους της βροχής για λίγο. Απόκρυφοι, ενοχλητικοί, ερευνητικοί, υπενθυμιστικοί ήχοι εξαφανίζονται. Πέφτουν μαζί με τη βροχή και ποτίζουν το ξερό χώμα του κήπου. Ξεχνώ για μερικά λεπτά αυτά που θέλω να πω, να φωνάξω, να ουρλιάξω. Προβλήματα, υποχρεώσεις, ενοχλήσεις, μετάνοιες παραμερίζονται από την όμορφη μελωδία.

«Γεια σου!» μου ψυθιρίζει μία φωνή. Τέτοιες στιγμές συναντώ τον εαυτό μου, the undisputed, oft-saluted holder of my real inter-thoughts. Hello!” I reply. Συζητάμε για μία μόνο στιγμή σε μία γλώσσα δική μας, ξεχωριστή και περίεργη. Τότε ακούω πραγματικά αυτό που απασχολεί τις σκέψεις και τον ψυχισμό μου. Λογικό να εκπλαγείς από τις αληθινές σου έγνοιες. Έχω την εντύπωση όμως ότι πάντα γνωρίζω.

Όμορφο βράδυ το σημερινό. Ξέχασα τι με απασχολούσε όμως. Δεν πειράζει, ίσως κάποια άλλη φορά. Πώς περνά έτσι ο καιρός; Σκέψεις, άνθρωποι, συναισθήματα έρχονται, φεύγουν, μεταβάλλονται. Μπερδεμένα πράγματα. Για την ώρα κοιτώ κλεφτά το διαμαντένιο συννεφάκι μου και χαμογελώ. Όνειρα γλυκά βροχούλα! :)


Αφιερωμένο στο μετεωρολογικό σταθμό του μπαλκονιού και της καρδιάς μου. :)

A song dedicated to the rain! Thank you, my faithful friend!


13 comments:

  1. Anonymous said...:

    Αμα ξεχασες τι σε απασχολουσε μαλλον δεν ηταν πολυ συμαντικο.
    Καλημερα να εχεις.

  1. Γλυκιά χαλάρωση με τον ήχο της βροχής, άφηνε τον εαυτό σου να χάνεται σε τέτοιες στιγμές. Όταν τον βρίσκεις θα είναι πάντα καλύτερος.

  1. Estella said...:

    Τι γλυκιά που γίνεσαι. Και πόση παιδικότητα μου βγάζεις κάποιες φορές καλή μου... Ελπίζω να γεμίζεις συναισθήματα όμορφα κάθε στιγμή... Είτε βρέχει είτε χιονίζει είτε απλά έχει ήλιο. Γιατί όχι, και μια βροχή από ηλιαχτίδες δε θα ήταν κακή ιδέα... Φιλιά

  1. Ginny said...:

    Συμφωνώ σε αυτό meanan! Αν κάτι το ξεχνάς γρήγορα, μάλλον δε σε απασχολούσε όσο νόμιζες!
    Σε ευχαριστώ για το πέρασμα καλή μου!
    Φιλιά πολλά!

  1. Ginny said...:

    Σε ευχαριστώ Νεχτερινή Πένα για το πέρασμα!
    Από ότι γνωρίζω είσαι κι εσύ μεγάλος θαυμαστής της βροχής οπότε ελπίζω να απόλαυσες την αναρτησούλα!;)
    Φιλιά πολλά!

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Εστέλλα!
    Σε χιλιοευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Η παιδικότητα φαίνεται σε όλα τα τρελά παιδιά!;)
    Μία βροχή από ηλιαχτίδες είναι ακόμη καλύτερη, διότι τι καλύτερο από όταν βρέχει φως;
    Φιλιά πολλά γλυκιά μου!

  1. Καλησπερα καλη μου Ginny!

    Η βροχη ειναι υπεροχη, την λατρευω! Δεν ειναι επισης υπεροχο να ακους τους ηχους γυρω σου χωρις να σκεφτεσαι τιποτα? Οταν καταφερνω κατι τετοιο νομιζω οτι ζω τις πιο ευτυχισμενες στιγμες της ζωης μου!

    Σε αφηνω με ενα υπεροχο τραγουδακι που ακουω πολυ συχνα τελευταια! Φιλια!

    http://www.youtube.com/watch?v=zbcLr6mqIVI

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Αλχημιστή!
    Ναι, είναι όντως υπέροχο! Κι εγώ το ίδιο πιστεύω, όταν αδειάζεις το μυαλό σου και συντονίζεσαι με το ρυθμό της βροχής παραπέμπεσαι αμέσως σε μία ευτυχισμένη στιγμή. Σε ευχαριστώ για το πέρασμα και τo τραγουδάκι!:)
    Φιλιά πολλά!

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Σκρουντζάκο!
    Πάντα ευπρόσδεκτα το πέρασμα, οι ευχές και η καλησπέρα σου! Επίσης καλέ μου!
    Φιλιά πολλά!

  1. Καλά είναι να ξεχνάμε καμιά φορά τις μας απασχολεί. Καλή βδομάδα και καλό μήνα επίσης!

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα Φοίβο!
    Ναι, συμφωνώ. Οι έγνοιες μπορούν να πάρουν ρεπό για μία μέρα! Ευχαριστώ για το πέρασμα!
    Φιλιά πολλά!

  1. A, είσαι φαν της βροχής και του Glee... Μάλιστα...

  1. Ginny said...:

    Καλησπέρα writer!
    In an odd kina way I guess I am!

Post a Comment

A snowflake just fell!

Recent Posts