Κάθε λεπτό

Κάθε λεπτό, που έχασα, που κέρδισα, που γέμισα, που ξέχασα. Καμιά φορά το σκέφτομαι. Αν άξιζε, αν μου πρόσφερε κάτι, μόνο ο χρόνος θα δείξει. Διακρίνω όμως κουράγιο, ένα χαμόγελο, ζωή. Συνεχίζω σε ένα δρόμο που δεν ξέρω αν ήταν σοφό να ακολουθήσω. Θυμάμαι.

Λίγο λίγο έπεφτα, τα πόδια μου λύγιζαν. Ένιωθα τη ζωή να φεύγει από μέσα μου, τη δύναμή μου να με εγκαταλείπει. Κι έπεφτα. Συναίσθημα υπήρχε ένα, απογοήτευση, ούτε πόνος, ούτε θλίψη. Στηρίχτηκα σε ξέπνοο αέρα και δεν είχα από που να κρατηθώ. Με άφησες; Όχι, δε με είχες ποτέ. Τόσες εικόνες γυρνούν στο μυαλό μου και δε με αφήνουν να κλείσω τα μάτια μου. Νυστάζω, είμαι κουρασμένη.

Νιώθω τόσο κουρασμένη... Αν σε αφήσω, μίσησέ με. Δε με απασχολεί πλέον. Δεν έχω άλλη αντοχή να προσποιούμαι πως όλα είναι ρόδινα. Σου επιτρέπω λοιπόν να με μισήσεις, να με βρίσεις, να με ξεχάσεις. Όχι ότι βρέθηκα ποτέ ανάμεσα στις σκέψεις σου. Ομολογώ ότι το γνώριζα. Τον λόγος που προσπαθούσα να κρατηθώ πάνω στο τίποτα δεν ξέρω. Μικρές αφορμές μου χάριζαν φως, αρχικά. Τώρα μου προσφέρουν εβδομαδιαία κατάθλιψη. Δίκαιο; Αμφιβάλλω. Όμως τι είναι δίκαιο σε αυτή τη ζωή; Η ιστορία επαναλαμβάνεται και κάνω συνεχώς τα ίδια λάθη χωρίς να το συνειδητοποιώ.

Φύγε, σε παρακαλώ. Άφησε με ήσυχη. Δε με αγάπησες και το ξέρω. Γιατί με ακολουθείς παντού; Όπως είχε πει και η αγαπημένη Κάρυ «ξέχνα ότι ξέρεις το όνομά μου!». Σε παρακαλώ. Τόσα λεπτά έχασα παρακαλώντας για την αγάπη σου, τώρα ζητώ τη λησμονιά σου. Γιατί αρνείσε να μου προσφέρεις οτιδήποτε. Λέξεις, σκέψεις, αγκαλιές, φιλιά χαράμισα για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, για να βελτιωθείς, για να βρίσκεις γαλήνη στην ψυχή σου. Όλα για τίποτα. Δεν έμαθες, δεν ένιωσες, δεν άλλαξες.

Κάθε λεπτό που περνά γίνομαι πιο δυνατή. Σε διώχνω και μου ζητάς το λόγο. Ό,τι σε βοηθά να κοιμάσαι τα βράδια αγάπη. Προσχήματα είναι όλα. Οπότε άσε τους θιγμούς και τα νάζια και πες μου αντίο. Αφού ποτέ σου δε με αγάπησες, τώρα τι ζητάς; Απλά για να με κάνεις να υποφέρω περισσότερο. Πλέον, όμως, δε με νοιάζει αν φαίνομαι στρυφνή, απότομη, παγωμένη. Ό,τι σε βοηθά να κοιμάσαι τα βράδια. Πες ότι φταίω, ότι αδιαφορώ. Αδιαφορώ, σε διαβεβαιώ.

Χάνεται η στιγμή, βροχή και αέρας. Στιγμές που δε θα αναβιώσω ποτέ με τον ίδιο τρόπο. Τα σύννεφα μαζεύονται και το νερό ξεπλένει τις αναμνήσεις δημιουργώντας καινούρια συναισθήματα. Μελωδίες παλιές, γνώριμες, ανυπόφορες, έχουν καινούριο νόημα. Εσύ δεν είσαι εδώ, και θα είσαι ποτέ ξανά. Μη θυμώσεις αν δε λυπηθώ. Μη λυπηθείς κι ας υποφέρω, πως δε με αγάπησες, το ξέρω. Ας είναι, η βροχή δίπλα μου θα μείνει, φίλη πιστή, παντοτινή, κάθε λεπτό...


Αφιερωμένο στην ευθυμία, στη ζωντάνια και στη Τζίνι του τότε που μπορεί να μην άκουγε εμένα, αλλά τουλάχιστον άκουγε την καρδιά της.


9 comments:

  1. Α να την ακούει την καρδιά της η Τζίνι, απλά να προσέχει που δίνει την αγάπη της.
    Ωραίο κείμενο συνάδερφε.

  1. Unknown said...:

    Δεν είναι λίγο να ακούς την καρδιά σου.

    Όμορφο κείμενο κοριτσάκι μου
    φιλί

  1. Ginny said...:

    Προσπαθεί, καλη μου πένα, προσπαθεί! Όμως είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά της και μοιράζει ανιδιοτελώς αμέριστη αγάπη!
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (δεν έχεις πει ποτέ κακή κουβέντα για κείμενό μου!:P )
    Φιλιά πολλά!

  1. Ginny said...:

    Μέγκυ σε έχω χάσει μου φαίνεται!! Δεν είναι λίγο, είναι πολύ...πολύ και δύσκολο. Καμιά φορά το μετανιώνω, αλλά έπειτα χαίρομαι που την αφήνω να παίρνει αποφάσεις!;)
    Τα φιλιά μου!!

  1. ΟΜΟΡΦΟ ΤΟΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ.ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΝΕΣΑΙ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

  1. Ginny said...:

    Kαλησπέρα Σκρουντζάκο!!!
    Προσπαθώ, προσπαθώ!
    Σε ευχαριστώ για το πέρασμα, την υποστήριξη και τα καλά σου λόγια!!!!
    Τα φιλιά μου!

  1. Ianos said...:

    Ας σταματήσω και εγώ να είμαι σιωπηλός αναγνώστης... :)
    Καταρχάς τα λάθη μας και οι πληγές μας είναι οι οδηγοί μας για ένα καλύτερο μέλλον...
    Όταν κάτι μπορείς και το αποτυπώνεις στο χαρτί με τόση τόλμη μπορείς και να το ξεπεράσεις,σου μιλάω εκ πείρας σε αυτό... ;)
    Δεύτερον να ξέρεις ότι η πραγματική αγάπη δεν πρέπει να χρειάζεται τόση προσπάθεια,ούτε από την μεριά του και φυσικά πολύ περισσότερο από την πλευρά σου...Πρέπει να βγαίνει ανιδιοτελώς και αβίαστα και από τους δυο...
    Η κάθε σχέση πρέπει να σε κάνει να νιώθεις όμορφα και να εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα...Αν δεν γίνεται αυτό με κάποιο τρόπο,δεν υπάρχει και λόγος ύπαρξης της..
    Τέλος να ξέρεις ότι κανένας δεν θέλει να χάνει κάτι που θεωρεί δεδομένο,έστω και αν δεν το χρειάζεται...Οι αντιδράσεις συνήθως είναι προϊόντα εγωισμού...
    Και κλείνω λέγοντας σου ότι πιο καλά από όλους εσύ ξέρεις τι και ποιο είναι το καλύτερο για σένα...
    Πω πω πάρα πολλά είπα ...Σορρυ για την πολυλογία...τα φιλιά μου!!! :)

  1. Ginny said...:

    Kαλησπέρα Ιανέ!
    Αρχικά, ένα πράγμα πρέπει να ξέρεις για μένα: αγαπώ την πολυλογία!! (φαίνεται εξάλλου :P)
    Σε ευχαριστώ πάααααααααρα πολύυυυυυυ για τα λόγια σου! Με τιμά το γεγονός ότι χάλασες χρόνο για να εκφράσεις τη γνώμη σου σε αυτήν την ταπεινή ανάρτηση. Και, έχεις δίκιο, δε θα έπρεπε να χρειάζεται τόση προσπάθεια η συντροφικότητα. Πιστεύω ότι σταδιακά καταλαβαίνω όλο και καλύτερα τι είναι σωστό για μένα.
    Ξανά, σε ευχαριστώ για το πέρασμα και...την πολυλογία σου!;)
    Tα φιλιά μου!

  1. Anonymous said...:

    μιλας οπως ακριβως μιλαω-γραφω στο ημερολογιο μου..νοιωθω οτι διαβαζω δικες μου αναρτησεις! αθεράπευτα και οι 2 μας ρομαντικες, απειρες , πληγωμενες και με πολλη αγαπη που χαραμιζουμε σε λαθος ανθρωπους.. Οταν δινεις αγαπη σε καποιον και νοιωθεις οτι παει χαμενη, να ξερεις πως θα σου επιστραφει 1000000 φορες παραπανω! Γιατι αυτο αξιζεις και η ζωη, καλως η κακως, ροδα ειναι και γυριζει, κιαν δεν μπορει ν ανοιξει τα ματια του αυτος και να δει μπροστα του θα το δει αλλος. Απλα θελει δυναμη να φυγεις απο την συνηθεια και να πεις, I MOVE ON! ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ VINTAGE ΧΩΡΟ , ΜΕ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ εμας.. και μονο εμας..! εμας που μας αγαπαμε περισσοτερο απολους και απολαα !!! i adore you
    η ξαδελφη σου !

Post a Comment

A snowflake just fell!

Recent Posts