2012!



Πόσο γρήγορα κυλά ο χρόνος. Όχι, ειλικρινά, δεν το αναφέρω  νωχελικά ούτε κοινότοπα. Είναι γεγονός. Πότε ολοκληρώθηκε ένας χρόνος; Μου φαίνεται σα χθες που αναπολούσα το 2011 και τώρα συλλογίζομαι τις εμπειρίες του 2012. Ας μη συμπεριλάβω το πέρασμα 365 μερών. Ένα μήνα ολόκληρο ήμουν στην πρωτεύουσα και το πώς επέστρεψα στην κάτω χώρα δεν το κατάλαβα.
Μα, πραγματικά, γιατί συμβαίνει αυτό; Όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο γρήγορα τρέχει ο χρόνος για σενα; Συγγνώμη, όμως, ενίσταμαι. Θα ήθελα μία παύση στο σήμερα. Βέβαια, δεν εννοώ το σήμερα της ελληνικής πραγματικότητα, προς Θεού. Αν και είμαι απ τους αισιόδοξους που πιστεύουν ότι στο σκοτάδι υπάρχει πάντα ένα φως, βλέπω πως όλη αυτή η εξαθλιωτική κατάσταση μας έχει αποξενώσει ακόμη περισσότερο από το σήμερα, απ αυτό που λέγεται ζωή, από το διπλανό μας. Καλολαδωμένες μηχανές, τρέχουμε πάνω κάτω, δεξία αριστερά, να προλάβουμε, να προλάβουμε...Τι; Θαρρώ πως οι βιολογικές ανάγκες μας έχουν καταστρέψει. Παρ’ αυτά, εξήγησα, είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Ας μη δώσω στενόχωρο τόνο στο κείμενο.
Ο χρόνος, λοιπόν, βαδίζει με γρήγορους ρυθμούς και δεν σκοντάφτει πουθενά. Κάτι ακουγόταν για την 21η Δεκεμβρίου, αλλά ο κόσμος δε γίνεται να καταστραφεί διπλά. Ανησυχώ πως θα φτάσω 65 ετών (ναι, αυτή είναι η τρομακτική μου ηλικία!) και θα θυμάμαι ότι την προηγούμενα ημέρα ήμουν 19. Τρίτη ηλικία με μακρύ λευκό μαλλί και ένα χαμόγελο στα χείλη θα κάνω περιπάτους στη δροσιά. Αρνητική σκέψη, πάντως, δεν είναι!
Ήρεμη χρονιά το 2012, ψυχικά διερευνητική. Δεν έχω παρατηρήσει κάποια τρανταχτή αλλαγή όσον αφορά τη Τζίνυ. Ακόμη η αγγλική σκέψη μου περιορίζει τη γραφή μου. Ακόμη πίνω τσάι. Ακόμη ακούω το σταθμό της ελευθερίας. Ακόμη μοιράζω αγάπη. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά επιπρόσθετα στη βελτιωμένη έκδοση, καθώς ο χρόνος μόνο να βελτιώσει μπορεί τον άνθρωπο. Υποθέτω, βέβαια, ανάλογα όπως βλέπει ο καθένας τη ζωή του.  Όμως δεν αλλάζω τίποτα απ’ τη ζωή μου κι όλα τα λάθη δυναμώνουν την ψυχή μου, που τραγουδά ο αηδός! Οπότε, πιστεύω πως οδεύω σωστά και σταθερά. Τώρα, αν καμιά φορά έρθει κάποιο τρέκλισμα, καλοδεχούμενο είναι. Ας αποφασίσουμε όλοι να ζήσουμε, επιτέλους, τη ζωή μας λίγο πιο θερμά. Γιατί άλλος κόσμος και άλλος τρόπος δεν υπάρχει, τίποτε άλλο εκτός από εμάς και το σήμερα!
Πολύ γενικά, μπερδεμένα και προσωπικά εύχομαι το 2013 να προσφέρει σε όλους εις διπλούν τα καλά του 2012, υγεία, αγάπη, υπομονή, θέληση και κουράγιο!



Αφιερωμένο στο τέλος του '12 και στο ξεκίνημα του '13! :)
 
 

3 comments:

  1. Fleur said...:

    Καλή χρόνια να έχεις :)

  1. Anonymous said...:

    καλη χρονια!Εμενα παντα μου φαινεται οτι εχουν περασει πολλα χρονια κι ας αναπολω κατι περσινο ή απο το καλοκαιρι/

  1. Ginny said...:

    Χρόνια πολλά, όμορφα και γλυκά κορίτσια μου! Να σας έχει ο Θεός καλά! :)
    Τα φιλιά και την αγάπη μου!

Post a Comment

A snowflake just fell!

Recent Posts